8 de març del 2014

Rallye des Cols Blancs 2014




El passat 8 de març va tenir lloc el segon “Rallye des Cols Blancs” al llac d’Annecy, exactament a Saint-Jorioz a l’hotel “Les Tilleuls”, amb una assistència de 28 sidecars i 2 motos.
El rallye començava el divendres dia 7 a la tarda amb l’arribada d’alguns assistents. 


Després d’haver sopat musclos al vapor, vam agafar els sidecars per començar la primera etapa nocturna fins a unes pistes d’esquí, on ens esperava l’organització amb música, foc i vi calent.


El dissabte al matí a les 9:00 en punt estàvem tots preparats per fer la primera de les tres etapes del rallye.
En Gilles, l’organitzador, va repartir el mapa amb la ruta de la primera etapa. Més tard donaria el segon mapa i després de dinar el tercer per finalitzar tota la ruta.

Ens vam organitar en tres grups i ens vam dirigir cap al coll de la Forclaz fent la volta al llac d’Annecy. Més tard vam pujar cap el coll de Saisies i el coll de Semnoz.



Vam parar a dinar a les pistes d’esquí just al cap d’amunt del coll d'Aravis. Durant el dinar podiem veure esquiadors fent descens d’esqui de muntanya.


Un cop es va acabar el rallye, tres sidecars ens vam dirigir a veure el taller de sidecars  DJ. a la població d’Albens. El divendres al vespre vam estar sopant amb Damois Jean-Louis, el constructor de sidecars DJ. Va ser quan ens va dir que podiem anar a veure’l al seu taller el dissabte un cop acabat el rallye.
DJ sidecars va ser campió de rallyes de sidecar a França l’any 2003. Porta des de l’any 1988 fabricant sidecars de competició, esportius i de turisme. També ens va ensenyar algunes modificacions que havia fet per a persones discapacitades. I com no podia faltar, vam estar conversant sobre els famosos coixinets de les rodes dels sidecars.


Després de la visita vam tornar cap a l’hotel, molt cansats dels quilèmetres de curves.
Per sopar ens van donar tartiflette, un plat típic d’Annecy. Són patates amb formatge i cansalada tot ben remenat a una bona cassola, un plat exquisit.